Residential

Poulsen Estates Cottage

The cottage was designed as a split level home for 4 families in Gull Lake, Alberta. The cottage is situated at the southern tip of the Boreal forrest, offering a lush and tropic-like escape from the typically dry Calgary weather.

Using a combination of wood and metal, this building uses recycled grain elevator wood for the majority of its structure. Challenges during this project were designing the roof that would shield the house from the wet climate.

The entrance includes a curved entryway that leads into the living room. Natural cedar was used for the interior, creating a warm and welcoming atmosphere for visitors to relax.

Includes:

  • 1,800 square foot interior
  • prairie woods and fir flooring was all recycled grain elevator
  • deep overhanging roof
  • built in a remote location using prefabricated building components